Astrologie


Astrologie is geen waarzeggerij. Een astroloog doet niet aan voorspellingen. Astrologie is één van de oudste wetenschappen ter wereld. Planeten en sterren tonen wat er is geweest en wat nog zal komen. Een astroloog leert, leest en begrijpt de taal van de kosmos. 

Begin 2020 volgde ik in Ierland een initiatie in astrologie bij Nele Costers, professioneel astrologe en stichtster van Adara en Golden Blue. Met haar cursussen richt 'Nele van Adara' zich naar beginnende fans van astrologie. Ik was vooral nieuwsgierig naar het leren begrijpen van de taal van de sterren en de planeten. Na de initiatie werd mijn nieuwsgierigheid nog méér aangewakkerd en ik besloot me verder te verdiepen in astrologie.

De kosmos spreekt een gecodeerde taal. Deze taal eigen worden, vraagt veel studie en oefening. Eind 2022 volgde ik de cursus 'Klassieke uurhoekastrologie' in het Centrum voor Klassieke Astrologie te Gent. Momenteel verdiep ik mij in de 'Klassieke Geboorteastrologie'. 

Mijn docente Martine Reynaert, stichtster en eigenaar van het Centrum voor Klassieke Astrologie, startte in 1985 met haar studies astrologie. Ze hanteert en doceert de technieken van de klassieke astrologie. Er bestaan vele soorten astrologie. De klassieke astrologie hanteert de technieken die gebaseerd zijn op de geschriften van de succesvolle middeleeuwse astroloog William Lilly (1602-1681). Klassieke astrologie gaat terug naar de basis, de fundamenten van astrologie als wetenschap. 

Uurhoekastrologie
Een uurhoek is een horoscoop die gemaakt wordt op basis van een concrete vraag. Een ander woord voor uurhoekastrologie is vragenastrologie. Uurhoekastrologie geeft inzicht in een actuele situatie en in het verloop ervan. Uurhoeken zijn ideaal wanneer je ondersteuning nodig hebt bij het nemen van een beslissing of bij het terugvinden van verloren voorwerpen.
Een uurhoek geeft je een concreet antwoord op een concrete vraag. Uurhoekvragen kunnen over om het even welk onderwerp gaan. In de praktijk worden de meeste vragen gesteld over relaties, bezittingen, aankopen en onroerend goed. Een uurhoekvraag kan net zo goed gaan over de uitkomst van een wedstrijd, een studiekeuze, een rechtszaak, een reis. Kortom, elke vraag kan worden gesteld. 

Geboorteastrologie
Op basis van jouw (geboorte)horoscoop vertel ik je wie je bent en wat het leven voor jou in petto heeft. Je krijgt inzicht in jouw karakter, temperament, verstand, motivatie, gedrag en levenslot (karma). Hierdoor leer je jezelf beter kennen en begrijpen. Dankzij dit zelfinzicht word je milder naar jezelf toe en kan je een halt toeroepen aan het steeds weer maken van dezelfde 'fouten' of verkeerde keuzes in jouw leven. 
Ik maak jouw horoscoop op basis van je geboorteuur, geboortedatum en geboorteplaats. Deze factoren bepalen je ascendant en de plaatsing van de planeten, de zon en de maan op het exacte moment van jouw geboorte. Alles wordt samengebracht in een astrologische kaart: dit noemen we een (geboorte)horoscoop of radix. 

Werkwijze 
Uurhoekvragen of de vraag naar een geboortehoroscoop worden het best gesteld via mail op balancedwomanbelgium@gmail.com of via het contactformulier op deze website. Vermeld hierbij geboorteplaats, -datum en -uur. Binnen de week neem ik contact op met jou om een consult in te plannen.

Kostprijs
30,00 euro 
Contant te betalen bij aanvang van het consult of voorafgaandelijk aan het consult door storting op rekening BE61 9734 5319 2017 van Balanced Woman. Vermeld hierbij jouw naam en de datum van het consult.