Hoogsensitiviteit: mijn kwaliteitHOOGSENSITIVITEIT: VAN KLACHT NAAR KRACHT. 

Wist je dat hoogsensitiviteit zo oud is als de mensheid zelf? En wist je dat deze kwaliteit ertoe heeft bijgedragen dat wij als mensensoort zijn blijven bestaan? Vreemd toch dat de term 'hoogsensitiviteit' pas in 2002 voor het eerst werd gebruikt in de Nederlandse literatuur. Tot op de dag van vandaag bestaat er nog veel onwetendheid over. Sommigen beweren, helemaal ten onrechte, dat 'hoogsensitiviteit' een hype is.

Hoogsensitiviteit is een pracht van een kwaliteit, iets wat jou uniek maakt. Toch ervaren de meeste hoogsensitieve personen (HSP-ers) deze kwaliteit als een belemmering, iets dat tegen hen werkt. In de workshop 'Hoogsensitief: van klacht naar kracht' leer ik jou wat hoogsensitiviteit is, wat het voor jou specifiek betekent en hoe je deze unieke kwaliteit kan inzetten in jouw voordeel. We buigen jouw klacht om naar een kracht.

Woensdag 22/05/2024 van 19u tot 22u.

Vlindering - Boswegel 35 - 9190 Kemzeke (Stekene)


HET HOOGSENSITIEVE KIND

ADHD, ASS, bipolair, ADD, manisch-depressief, een lastig kind, een overgevoelig kind, mijn zoon heeft concentratiestoornissen, mijn dochter is wispelturig, hij is een warhoofd, zij is slordig, hij is asociaal, zij babbelt teveel... Vele (groot)ouders, leerkrachten, monitoren en professionals hebben of kennen kinderen met een label. Een groot deel van deze kinderen hebben een fout label omdat hun hoogsensitiviteit niet (h)erkend wordt. 

In de workshop 'Het hoogsensitieve kind' toon ik jou hoe je hoogsensitiviteit bij kinderen kan herkennen. Ik leer jou met andere, liefdevolle(re), ogen te kijken naar hoogsensitieve kinderen. Bovendien reik ik diverse tools aan die het kind zullen helpen om met zijn of haar hoogsensitiviteit om te gaan. Sterker nog, om deze prachtige kwaliteit als kracht in te zetten zodat ze alles uit het leven kunnen halen wat er voor hen in zit.

Woensdag 05/06/2024 van 19u tot 22u.

Vlindering - Boswegel 35 - 9190 Kemzeke (Stekene)


HSP IN RELATIES: THUIS EN OP HET WERK

Hoogsensitieve personen zijn gewetensvol, sterk gericht op de buitenwereld en sympatisch. In relaties kunnen ze zichzelf verliezen. Voor een hoogsensitief persoon is een relatie, zowel privé als op de werkvloer, een heuse evenwichtsoefening. 

Een relatie met een hoogsensitief persoon is altijd bijzonder. Bijzonder mooi omdat de aandacht, zorg en liefde van een hoogsensitief persoon oprecht zijn. Bijzonder moeilijk omdat hoogsensitieve personen vaak een sterke behoefte hebben aan zingeving en zelfverwezenlijking. Ze willen het gevoel hebben dat hetgeen ze doen zinvol is en worden gedreven door persoonlijke waarden. Dit overstijgt de dagdagelijkse beslommeringen en is voor iemand die niet hoogsensitief is, moeilijk te begrijpen. 

De workshop 'HSP in relaties: thuis en op het werk' is gericht naar iedereen die hoogsensitief is of wie in relatie is met een hoogsensitief persoon. Ik leer jou de dynamieken van een relatie met een hoogsensitief persoon kennen. We zullen het hebben over de valkuilen en uitdagingen, over de do's en dont's. De workshop wordt afgesloten met het verhaal van Echo en Narcissus, dat de bijzondere aantrekkingskracht toont tussen een hoogsensitief persoon en een narcist.

Woensdag 19/06/2024 van 19u tot 22u.

Vlindering - Boswegel 35 - 9190 Kemzeke (Stekene)


Prijs:

De volledige reeks van 3 avonden kost 120,00 euro.

Wie 2 avonden wenst te volgen, betaalt 84,00 euro.

De prijs voor 1 avond bedraagt 48,00 euro.


Inschrijving:

Inschrijven voor de workshops kan door het sturen van een mail naar balancedwomanbelgium@gmail.com of door te bellen naar Lieve op het nummer 0483/819899 of via het tabblad 'contact en afspraak maken'. De inschrijving is pas definitief na storting van het juiste bedrag op het rekeningnummer BE61 9734 5319 2017 van Balanced Woman. Als mededeling vermeld je best 'HSP + jouw naam + de data'.

Meer informatie over de inschrijving en eventuele terugbetaling vind je terug onder het tabblad 'algemene voorwaarden'. 


Bijkomende informatie:

www.balancedwoman.be, 0483/819899, balancedwomanbelgium@gmail.com of kom naar de gratis infonamiddag op 24/02/2024 (zie tabblad 'gratis').